Haber 9.05.2024 00:00:00 / Okunma Sayısı: 90

İstanbul-İstanbul Havalimanı'nda gövdesi üzerine inen uçak kaldırıldı

İstanbul Havalimanı'nda sabah saatlerinde ön niş takımlarının açılmaması nedeni ile gövdesi üzerine acil iniş yapan FEDEX şirketine ait kargo uçağı, uzun süren çalışmaların ardından pistten kaldırıld

İstanbul Havalimanı'nda sabah saatlerinde ön niş takımlarının açılmaması nedeni ile gövdesi üzerine acil iniş yapan FEDEX şirketine ait kargo uçağı, uzun süren çalışmaların ardından pistten kaldırıldı.

İstanbul Havalimanı'nda sabah saatlerinde FX6238 kuyruk tescilli FEDEX şirketine ait Paris-İstanbul Havalimanı kargo uçağının ön iniş takımı açılmadı. Bunun üzerine uçağın kaptan pilotu, İstanbul Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi ile irtibata geçerek durumu bildirdi. Uçağın pilotu kuleye, göstergelerinde ön dikmenin aşağıda olmadığı ikazı verdiğini söyleyerek kulenin bakmasını istedi. Pilot bu sırada pas geçip yakıt boşaltarak tekrardan iniş yapmak istedi. Pas geçen kargo uçağı daha sonra gövde üzerine iniş yaptı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

UÇAK PİSTTEN KALDIRILDI

Ana pist üzerinde kalan uçağı kaldırmak için çalışmalar gün boyunca sürdü. Bu sırada havalimanı trafiği diğer yardımcı pistlerden sağlandı. Kargo uçağının gövdesi uzun süren çalışmalardan sonra ekipmanlar yardımı ile kaldırıldı. Uçak gecenin ilerleyen saatlerinde towing araçları ile pistten çekildi.

Görüntü Dökümü:

-Kargo uçağının pistten çekilmesi

0 Yorum Yapılmış